Comori peste comori.
Pregătindu-mă să fac cel mai frumos cadou pentru mama mea,astăzi de 8 martie, am găsit în camera mea pe care o părăsisem timp de 3 ani, o cutie.
O cutie de papuci, plină de praf și abandonată sub patul din cameră. Intuind ce ar fi în ea, am deschis-o.
Nu știu dacă și voi faceți la fel, dar eu păstrez toate amintirile de la cei dragi. Toate fotografiile, felicitările, oracolele din clasele 1 – 4, jurnale, tot.

Uitându-mă cu nostalgie prin toate amintirile, am găsit o mică compunere pe care o scrisesem acum 11 ani, pe atunci având vreo 14 ani.
Compunerea era despre mama mea. Îmi aduc aminte despre această compunere că era un fel de temă pentru acasă și că trebuia să o citești în fața clasei. Aveam foarte mari emoții, să vorbești despre mama ta în fața clasei, era emoționant.
Știu că m-am inspirat dintr-o carte când am scris această compunere, așa că…asta a ieșit:
IMG_20170308_120126
”Cât este de drag cuvântul sacru ”mamă”. Cel dintâi gângurit al pruncului când deschide ochii în lume, zâmbet, lacrimă și suflet asupra patului celui care va deveni încă un om, ciotul de nădejde pentru cel biruit în viață.
Mama, un înger cu privirea blândă și duioasă, cu glasul ei cel drag, ce îmi povestește adesea frumos și tainic năzdrăvăniile copilăriei sale, un înger frumos, înalt, ce-n tăcere suferă și suspină pentru copilul care va deveni mai târziu om. Cu sufletul blând și iubitor al mamei ce se apleacă înfrigurată de griji peste leagănul copilului său, peste nădejdea adolescentului. Cu părul nins de anii bătrâneții, cu ochii albaștrii ca cerul, cu privirea ei blândă, icoana sufletului meu, ce de dimineață până-n noapte muncește și ne îngrijește s-avem de toate.”
DSC_4142.jpg
    Cam așa o descriam eu pe mama mea, Ababei Mariana la vârsta de 14 ani și aveam dreptate!
    Astăzi este 8 martie cu același tremurat în glas îi voi spune ”La mulți ani, mamă! Te iubesc”. Peste 2 zile va fi și ziua ei, va mai pune un an la experiența ei de viață.
    Luna martie e mereu despre mama mea! Despre sprijinul meu în viață!
    La mulți ani mamă și pentru astăzi și pentru 10 martie și pentru fiecare zi din viața ta!
    Mulțumesc pentru toată grija ta, pentru tot sprijinul și pentru capacitatea ta de a ne crește atât de frumos!
Te iubesc!
Semnat cu drag, fiica ta,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *