Am descoperit acum câteva zile un cadou inteligent, o mică sferă, o EcoSphera.
    Citind despre ea, despre cum funcționează EcoSphera, mi-am dat seama că noi, oamenii, ne asemănăm cu ea.
    Ce este o EcoSphera? Sună interesant nu?

    Mie îmi place să îi spun ”Sfera prieteniei”.
    Cred că ecosphera e un fel de oraș eco, într-un bol mic de sticlă, exact ca și pământul.
    Ea are oxigen, dioxid de carbon, alge și cel mai important, mici locuitori, creveții.     Singurele condiții ale Sferei prieteniei este să fie toți locuitorii fericiți și să fie luminați de preamăritul soare. Că doar viața înseamnă soare și fericire. Nu?
     În această mică Sferă a prieteniei, toți se ajută unii pe alții, toți sunt acolo să se susțină și să se sprijine, sunt interdependenți.
3
Cum? Păi să vă arăt.
Totul e un circuit, un circuit mic al prieteniei.
  1. Mărețul soare, cel ce susține tot pământul și mica sferă a prieteniei,de la el începe totul. Așadar, povestea prieteniei începe atunci când soarele, prietenul numărul 1, împreună cu prietenul numărul 2, dioxidul de carbon, pe care îl producem și noi oamenii în momentul în care respirăm, îl ajută pe prietenul numărul 3, alga să facă fotosinteză pentru a produce oxigen.
  2. Oxigenul produs de alge, îl numerotăm ca fiind prietenul numărul 4. Prietenul numărul 4, îi ajută pe creveți, prietenii numărul 5 să trăiasc, să respire și să îl mănânce pe prietenul numărul 3 , alga. Să nu credeți că alga se supără că este mâncată de un prieten. Dacă alga nu ar fi curățată, mâncată, ea nu ar mai putea trăi, dar vedeți mai târziu de ce.
  3. Astfel, după ce prietenii numărul 5, creveții, mănâncă bine, se odihnesc și respiră oxigen, produc excremente, numite și deșeuri. Micile excremente ale creveților se transformă în bacterii, prietenii numărul 6. Bacteriile, sunt substanțe nutritive pentru prietenii numărul 3, Algele.
  4. Creveții, prietenii numărul 5 își unesc forțele cu prietenii numărul 6, bacteriile, pentru a ajuta un prieten la nevoie și anume, algele. Cu ajutorul prietenilor, algele intră în procesul de fotosinteză și ciclul se reia.
Pe scurt?
    În ecosferă toți sunt prieteni și se ajută unii pe alții. Toți sunt interdependenți și muncesc împreună, pentru a trăi și pentru a menține acest ciclu.
ecosphere
    Ca o mică Sferă a prieteniei suntem și noi, oamenii. Avem nevoie unul de altul pentru a trăi.
    Pământul nostru e o mică EcoSphera, o EcoSphera a prieteniei, și a întrajutărării.
    La fel cum pământul are nevoie de noi, la fel și noi avem nevoie de el.
    Cred că EcoSphera face parte din categoria ”cadouri educative”.
    Ne învață despre ciclul naturii, al vieții și ne prezintă relațiile dintre aceste elemente și micile animăluțe. În plus, poate fi o activitate atât de plăcută pentru părinți și copii.
    P.S – Am aflat că poți deveni încurând prieten al EcoSpherei. Te poți afilia la ei cu un procent de până la 15%.
   Această sferă a prieteniei o poți așeza pe biroul tău.
   Te va ajuta să îți amintești de prietenii tăi și să realizezi cât de importanți sunt ei pentru tine.
Fii Eco! Înțelege EcoSphera, alge Sfera prieteniei.
Cu drag, prietena voastră,
Adelena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *