Ce să faci în București cu prietenii și să fie fun?

Eu recomand cel puțin o experiență de Escape Room.
De când m-am mutat în București, s-au întamplat multe lucruri interesante, pe lângă apariția lui Taz în casă. (În poza de mai  jos e Taz)

18193958_1524003970956970_5887708547617547255_n

Ne-am tot distrat mergând la tot felul de evenimente, lansări de carte, operă (da, asta e distracție pentru mine) și am zis că e timpul să facem ceva diferit!

Știam că trebuie să vină colegul meu, Radu, împreună cu Ancuța, la București pentru o experiență de Escape Room. Prima mea întrebare pentru el a fost: ”Putem merge și noi?”
Eu aveam deja experiența unui alt Escape Room, numit “The Dungeon”, pe care, sincer, vi-l recomand cu tot dragul, dacă aveți drum prin Cluj sau locuiți in Cluj  (P.S. – las linkul paginii de facebook aici și poza de atunci).

14724587_923798794416942_201561953094052930_n

M-am gândit că ar fi un mod foarte interesant, distractiv și educativ să ne petrecem ziua de duminică.

Deci, zis și făcut!

Duminică, ne-am îmbarcat spre Parcul Cișmigiu unde trebuia să ne întâlnim cu ceilalți colegi. Apropo, Escape Room-ul “Chambers” este foarte accesibil ca și locație. Cu plecare din sectorul 5, a durat maxim 45 de minute pe jos, în ritm de plimbare. Era vreme caldă de primăvară și nu am vrut să așteptăm câteva ore în autobuz, având în vedere traficul aglomerat.

Ne-am întâlnit cu Radu și Ancuța, am găsit locația relativ ușor, fiind situat aproape de parcul Cișmigiu.
Ajunși la Chambers – Escape Room-ul din București, l-am cunoscut pe Iulian. Cine e Iulian? Cel mai înalt bărbat pe care l-am cunoscut? Sau nu?
Mă gândeam că cel mai înalt bărbat cunoscut de mine, este Cristian. Aparent, când cei doi s-au măsurat în înălțime, am descoperit că, de fapt, Cristian chiar e cel mai înalt bărbat cunoscut de mine! Bine, Iulian mai avea câțiva centimetri și îl ajungea.
După toată întrecerea asta a centimetrilor, Iulian ne-a prezentat regulile jocului, povestea gardienilor și care e ideea cu lacătul care poate fi deschis într-un mod foarte interesant.

Chiar…oare de ce nu folosim lacăte de Escape Room, în general? Adică, dacă mi-aș pune un lacăt de Escape Room la antifurtul de la bicicletă, probabil hoțului îi va lua câteva ore bune să îl deschidă.

Amuzată de gândul meu ciudat, puțin speriată, dar mai mult curioasă, mă pregătesc să intru în celulă alături de ceilalți.

Ironia este că am fost curioasă de cum arată o celulă în realitate.
Având în vedere că jocul de la Chambers se numește “Electric Chair”, normal că trebuia să existe un scaun electric, pe care, după o ”lungă” dezbatere de doar jumătate de minut, Cristian iese câștigător. Tam taram, va sta pe scaunul Electric (aparent, cică mereu a avut o fantezie pentru scaunele electrice și și-a dorit să vadă cum e). :))

Nu o să vă povestesc prea multe despre joc pentru că, dacă veți decide să mergeți, nu va mai avea farmec.

Am evadat relativ greu din camera scaunului electric – 60 de minute? Drept urmare, ne-am supranumit  “The Dungeon Snails” (aka Melcii de Temniță) :D. Din room-ul The Dungeon, în Cluj, am ieșit în aproximativ 52 de minute. Oricum, a fost genial, la fel de genial ca și la The Dungeon (Cluj), mi-au plăcut ambele la fel de mult!

La Chambers, au fost puzzle-uri foarte interesante, cu logică și care ne-au forțat gândirea, iar la altele trebuia să mergi pe intuiție.

Povestea jocului este foarte interesantă, efectele sonore și muzica e în ton cu acțiunea. Decorul celulei mi-a plăcut foarte mult, aaa(!) și m-am îmbrăcat în deținut, dansând în celulă.
P.S. – Arăt bine în dungi, nu?

18301733_659890117545724_2613088959188316973_n

Recomand jocurile de room escape pentru că:

 • sunt foarte bine așezate ca și decor (eh, ce să îi faci, decorul e extrem de important pentru mine)
 • Au povești interesante și captivante
 • Te fac din ce în ce mai curios cu privire la finalul poveștii și la obiectele pe care le găsești
 • Au efecte sonore potrivite pentru fiecare acțiune, cu melodii sincronizate ce îți cresc pulsul
 • Ambii creatori de jocuri, Ancuța (“The Dungeon” – Cluj), Iulian (“Chambers” – București), sunt oameni faini, tineri, creativi și foarte deschiși
 • Ambele sunt jocuri de echipă, jocuri cu ajutorul cărora poți descoperi noi abilități pe care le ai și de care nu știai, sau poți afla lucruri noi despre membrii echipei
 • Sunt jocuri foarte bune pentru companii, team buildinguri – îi ajută să învețe să colaboreze și să își concentreze toți energia, focusul și creativitatea pe atingerea unui scop comun
 • Îți pune mintea să lucreze
 • Îți forțează la maxim logica și intuiția
 • Te scoate din rutină
 • E o activitate foarte foarte distractivă și te deconectează de la lumea reală.

Sunt multe motive pentru care să vii la aceste două jocuri de Escape Room. Eu le recomand pe ambelecu foarte mare drag, cu promisiunea că voi reveni la “Chambers” și la “The Dungeon”, să rezolv și celelalte jocuri.

Oricum, după petrecerea minutelor în camera Scaunului Electric, am ieșit învingători și am luat parte la interviul susținut de cei doi creatori de jocuri. Am făcut un live cu ei pe paginile lor (puteți viziona liveul aici), iar apoi ne-am întins la povești și la idei noi despre jocurile Escape room.

AA….uitam, orice întâlnire se sfâșește cu un selfie nu?  Nu? A? Da.. aici e.

IMG_20170507_193839
Asta numesc eu zi de Duminică perfectă!
Cu drag,
Adelena

IMG_20170507_180110

Categories: Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *