“În inima Europei există o viață naturală fabuloasă.
Ținuturi ale frumuseții și sălbăticiei unde destinele sunt dictate de anotimpuri.”

Așa începe probabil cel mai frumos film pe care l-am văzut cu și despre neîmblânzita Românie.

Dacă ai citit descrierea mea de pe blog sau de pe pagina de facebook, probabil ai aflat că iubesc animalele și sunt o româncă cu drag de România.

Da! Iubesc România! Acum un an am fost nevoită să renunț la un proiect foarte drag, care presupunea călătoritul timp de aproape 3 ani de zile prin România, înființat împreună cu alți 13 tineri, cu scopul de a promova tot ce are ea mai frumos de oferit. De a descoperi micile pâraie pline de înțelepciune, de a asculta vântul ce adie povești de demult spuse și de a poposi în inima fiecărui român ce avea să ne întâlnească.

Dar, înainte de acest proiect, părinții mei mi-au plantat dragostea de țară. Mai cu seamă tata.

El, când eram mici, vinerea sau sâmbăta ne urca în mașină și plecam la drum, cutreierând mănăstirile, pădurile și tot ce era de vizitat în drumul nostru. Dormeam în cort, la cabane sau la oameni acasă și povesteam despre frumusețile acestei țări.

După mine, documentarul ”România neîmblânzită” este un dar adus acestei țări frumoase. Este o reamintire și o aducere la cunoștință pentru fiecare român, despre frumusețile acestei țări.

Bunica mea spunea când eram mică, despre România, că este grădina Maicii Domnului și de aceea avem atât de multe ecosisteme și atât de multă verdeață, istorie și animale.

Filmul este pentru toate vârstele. Eu l-am văzut la Ateneu, în Iași, iar în stânga mea și în spate chiar erau părinți cu copii mici, iar sala era plină atât de tineri cât și de oameni în vârstă.

Am urmărit documentarul alături de prietenele mele, Ioana și Adina, cu pielea de găină, cu inima în gât și ochii umezi, nu de tristețe ci de iubire, fericire și mândrie.

31432416_1903223816368315_8754040593685938176_n

Cred că nu suntem singurele care după vizionarea acestui documentar ne-am umplut inima cu bucurie și recunoștință față de această mirifică țară și de natura ce ne înconjoară.

Capture

Conform siteului www.romanianeimblanzita.ro

”Producția unică România neîmblânzită dezvăluie frumusețea sălbatică a României, frumusețea nealterată, neprelucrată, magică, dar fragilă, în același timp. Descoperă darul oferit românilor, cu ocazia centenarului Marii Uniri, din partea Auchan Retail România.

Filmul documentar „România neîmblânzită” este nucleul unui proiect amplu și inedit de responsabilitate socială inițiat de Auchan Retail România. Filmul este finanțat de Auchan România și de ONG-ul de mediu TENT – The European Nature Trust și realizat de casa de producție britanică Off the Fence.

Pelicula a avut debutul pe 18 martie, la Washington, în cadrul unui festival de film ecologic și urmează să debuteze pe 9 mai, la Londra, în cadrul galei BAFTA (British Academy of Film and Television Arts).. ”

 

Eu vă recomand cu drag acest documentar!
Dacă vrei să vezi unde rulează documentarul în orașul tău, accesează linkul următor. https://www.romanianeimblanzita.ro/program/

 

P.S 1 – Dacă ai văzut documentarul, lasă un comentariu mai jos și spune-mi cum ți s-a părut.

P.S 2 – Poza mea este făcută la Piatra Corbului în Roșia Montana – Județul Alba

Cu drag,
Adelena

IMG_20160901_185602

 

 


1 Comment

Piliuta Elena · May 10, 2018 at 10:55 pm

Succes draguta și eu sunt iubitoare de animale și natura .pupici Elena Piliuta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *