2 ani de AdelenaBlog

Hei! Bună, drag om! Bună, 2019! La mulți ani, Adelena!

În luna Decembrie am împlinit 2 ani de Adelena. Doi ani interesanți, cu urcușuri și coborâșuri. Doi ani cu articole diverse și evenimente.

Dacă vrei să afli cum am început acest blog și ce am făcut în primul an de Adelena, poți să citești articolul UN AN DE ADELENA! Aici. 

Pe scurt, blogul Adelena a fost deschis la insistențele bloggerilor din Craiova și ca urmare a unei dorințe de a mea de a mă cunoaște mai bine, de a-mi expune punctul de vedere și de a îmi pune ordine în gânduri.

De-a lungul anului 2018 am scris 29 de articole, cu 5 articole mai puțin decât anul trecut și 3 Guest posts.

De ce?

Am fost destul de activă în primele 7 luni din an, pe blog. Mi-am scris de fiecare dată gândurile și minutele de filozofie- întâmplări petrecute pe parcursul anului. Am scris și pe alte bloguri de specialitate – despre Marketing.

În ultima parte din an, m-am concentrat mai mult pe partea tehnică a lucrurilor din viața mea, plus că au mai intervenit câteva provocări ce au pus ceață pe capacitatea mea de a-mi transpune gândurile în scris. Nu mi-am mai găsit cuvintele să vă spun ce am mai făcut, nu găseam o cale prin care să mai scriu ceva.

Mă simțeam datoare față de cei dragi, ce îmi citesc articolele, față de toți cei care mă urmăresc pe rețelele sociale și mă întrebau ce am mai scris.

Am vrut să renunț la acest blog, din teama că nu voi mai reuși să scriu și că ceța nu se va mai ridica, însă am primit tot felul de mesaje de încurajare și ”amenințătoare”.

Încă stăteam pe gânduri, tot nu reușisem să mai scriu ceva. Pe 7 Decembrie, o fotografie de pe pagina de facebook mi-a reamintit de aniversarea Adelena, așa că, m-am motivat să mai scriu ceva și așa a apărut ultimul articol din 2018 –  Copilării de Crăciun – Minutul de filosofie 18.

Până să mă gândesc să renunț, nu credeam că oamenilor chiar le place acest blog. Adică citeam comentariile din online și mă întâlneam cu oameni pe care nu îi cunoșteam și mă știau de pe blog.

Însă, în ultimele două luni din an, am primit două cadouri de suflet, ce m-au făcut să îmi schimb planurile.

  1. Noiembrie

Era o zi în care eram cufundată în griji și în tot felul de gânduri ce mă supărau, așa că am hotărât să ies și să mă plimb. Voiam să mă detașez de tot ceea ce era negativ și să iau o gură proaspătă de optimism de la natură și de la oamenii de pe stradă.

Mă plimbam prin centrul orașului meu –  Iași. Toată lumea era așa de liniștită, afară era cald și fața mea începea să se dezmorțească, să lase încruntatul la o parte și să ridice colțurile buzelor în sus.

După o vreme de mers prin oraș, liniștea mea a fost întreruptă de soneria telefonului, ce îmi suna frenetic în buzunar. M-am uitat la telefon. Era – colegul meu, Radu.

”- Ade! Ghici cu cine m-am întâlnit în oraș!?
– Cu cine? Întreb eu cu jumătate de gură și cu o lipsă desăvârșită de entuziasm.
– Cu Alexandra din Iași, o mai ții minte?
– Da! O mai țin minte.
– Am vorbit cu ea mai multe lucruri, printre altele i-am vorbit și despre tine și a zis că îți citește blogul. Nu mai știe exact ce ai scris, dar a rămas cu sentimentele pe care le-ai pus și  descris în articole.
– Ce sentimentele? Întreb eu curioasă din cale afară.
– Păi, iubire, fericire, copilărie, tristețe, feminitate.
– Așa ca mine? – încep eu să râd timidă, cu inima explozând de bucurie de la aceste vorbe.
– Da, ca tine. Exact așa ești tu!

După ce i-am mulțumit lui Radu pentru faptul că a decis să îmi spună acest lucru și Alexandrei pentru faptul că mă urămărește și că are o inimă atât de frumoasă, încât m-a lăsat să îi pătrund în suflet cu articolele mele, am ridicat capul și, mândră, am spus că eu nu o să închid blogul acesta.

Zilele au trecut. Zile în care am mai scris câteva articole pe care nu le-am postat, pentru că nu erau exact cum voiam eu.
Am mizat pe venirea Crăciunului, care, pentru mine e o inspirație continuă. Drept urmare am scris articolul Ce îmi doresc de Crăciun?

2. Decembrie

Perioada Crăciunului o sărbătoresc mereu în familie, alături de părinții mei, iar anul acesta am avut norocul să îl sărbătoresc alături de familie și prietena mea, Ioana.
Am făcut mâncare împreună, curățenie, am citit, ne-am jucat domino și am povestit până în zori. Nu am avut rădare până pe 25 dimineața să deschidem cadourile, așa că, le-am deschis pe 24, seara.

Cam știam ce mi-a cumpărat prietena mea. Știam că e o cană pe care ea o pictase. Am încerat să ghicesc ce ar putea să scrie pe ea dar nu am reușit.
Am luat cutia frumos împachetată și am deschis-o. În cutie era o cană albă, cu marginile aurii și scrisul de aceeași culoare.

Pe ea stă scris: Doi ani de adelenablog.com, O româncă cu drag de România – Călătoare, Vegetariană, Iubitoare de animale şi de tradiţii.  Și pe mâner –  Marketer.

Nici nu am avut timp să observ toate detaliile pe care mâna magică a Ioanei le-a pictat, că lacrimile au țâșnit din ochii mei în cascade intermiabile.

Am plâns ca un copil ce a primit cadoul dorit de la Moș Crăciun. Mesajul pe care ea l-a scris pe cană, pentru unii, poate nu înseamnă nimic, dar pentru mine înseamnă totul.

Atunci mi-am dat seama că pentru mine, Adelenablog.com înseamna tot sufleul meu pus în sute și mii de cuvinte. În zile și nopți petrecute la editarea fotografiilor și la scrierea textelor. În atâtea răsuflări luate și bătăi de inimă furate, de fiecare dată când apăsam butonul post al fiecărui articol.

Mă bucur că o am pe Ioana în viața mea, că îmi este o prietenă și o soră atât de bună și de iubitoare. Sunt recunoscătoare că a decis ca în ziua de Crăciun să îmi facă un asemenea cadou.

Mă bucur că nu am închis blogul și că sunt sigură că nu îmi va mai trece prin cap vreodată să îl închid.

Așa că, acum spun tare și răspicat LA MULȚI ANI, ADELENABLOG.COM. La mulți ani și la cât mai multe articole!

Mulțumesc tuturor oamenilor minunați ce îmi citesc articole, care mă susțin și care mă lasă să le pătrund în suflet.

Sunteți minunați și mă simt recunoscătoare să fiu înconjurată de voi!
P.S – Ne auzim și la 3 ani de Adelenablog.com, pe 7 Decembrie.

Cu drag,
Adelena

6 thoughts on “2 ani de AdelenaBlog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *